چگونه در یک دوره با تورم بالا سرمایه‌گذاری کنیم؟

Stoxkart blog title image Feb21 880x660 1
Stoxkart blog title image Feb21 880x660 1

مدیریت امور مالی می‌تواند کار دشواری باشد، به‌خصوص در دوره‌ای که تورم بالاست. خبر خوب این است که چندین راه برای این که این دوره را راحت‌تر طی کنید، وجود دارد و می‌توانید با انجام آن‌ها از تأثیرات مخرب حاصل از افزایش قیمت‌ها و آسیب‌های مالی نجات پیدا کنید. تورم برای مصرف‌کنندگان، به معنای قیمت‌های بالاتر کالاها و خدمات و ازدست‌دادن قدرت خرید در صورت عدم موفقیت در درآمد آنهاست. برای سرمایه‌گذاران، نیز تورم به معنای انتقال بخشی از پول خود به سمت دارایی‌هایی است که از تورم منتفع می‌شوند یا حداقل با سرعت آن همگام هستند.

باید در نظر داشت که تورم فقط بر مصرف فعلی تأثیر نمی‌گذارد، بلکه بر بازده سرمایه‌گذاری نیز تأثیر منفی دارد.  راه‌های مختلفی برای محافظت از سبد سرمایه‌گذاری در برابر تورم بالا وجود دارد. بازنشستگان و افراد نزدیک به سن بازنشستگی که به سرمایه‌گذاری‌های خود برای جریان‌های نقدی وابسته هستند، ممکن است نیاز داشته باشند که در دوران تورم در دارایی‌های با سود ثابت سرمایه‌گذاری کنند.

نشان دادن افزایش قیمت ها

تورم چیست؟

تورم در اقتصاد به معنای افزایش قیمت کالاها و خدمات رایج است. اندازه‌گیری این معیار اغلب با تغییرات در شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) انجام می‌شود. البته درنظرگرفتن میانگین وزنی قیمت یک سبد فرضی از کالاها و خدمات ضروری است.

عوامل زیادی در افزایش قیمت‌ها نقش دارند، اختلالات زنجیره تأمین ناشی از 19COVID-، افزایش تقاضای مصرف‌کنندگان برای محصولات و افزایش فشار دستمزدها از جمله این عوامل هستند.

تورم چگونه می‌تواند بر امور مالی من تأثیر بگذارد؟

درجه متوسط و ثابت تورم (هدف 2٪ است) عموماً نشانه سلامت اقتصادی در نظر گرفته می‌شود، اما افزایش سریع قیمت‌ها می‌تواند اثر بی‌ثبات‌کننده‌ای بر اقتصاد داشته باشد و پس‌اندازی که شما احتمالاً آن را که به‌سختی به دست آورده‌اید به خطر بیندازد. این مشکل برای خانوارهایی با سطح درآمد پایین‌تر و برای بازنشستگانی که با بودجه‌های محدود زندگی می‌کنند بسیار مهم است.

باگذشت زمان، فشارهای تورم می‌تواند قدرت خریدتان را باتوجه‌به درآمدی که دارید کاهش دهد، همچنین می‌تواند باعث شود برای پوشش افزایش هزینه‌های مسکن، قیمت مواد غذایی، قبوض انرژی و هزینه‌های پزشکی تلاش بیشتری داشته باشید. این اتفاقات برای وضعیت مالی شما نتیجه خوبی نخواهد داشت.

چگونه در دوره تورم از منابع مالی خود حافظت کنیم؟

خوشبختانه، برای این که از منابع مالی خود در برابر اثرات تورم محافظت کنید راه‌هایی وجود دارد. یک رویکرد استاندارد و اساسی این است که برنامه بودجه‌تان را انعطاف‌پذیرتر طراحی کنید. به این معنی که می‌توانید در زمان‌های چالش‌برانگیز به طور موقت هزینه‌های زندگی روزمره خود را کاهش دهید.

ممکن است همه نتوانند این کار را انجام دهند، اما برای کسانی که می‌توانند، مزایای بسیار زیادی دارد. اینکه در شرایط سخت بتوانید سبک زندگی خود را تنظیم کنید و هزینه‌هایتان را کاهش دهید بهتر می‌توانید از مشکلات مالی خلاص شوید، پس‌اندازهایی را که به‌سختی به دست آورده‌اید حفظ کنید، از فروش دارایی‌های با زمان نامناسب اجتناب کنید و احساس آرامش مالی پیدا کنید.

راه دیگری که می‌توانید برای حفظ پس‌انداز خود در طول دوره تورم انجام دهید، این است که در دارایی که برای محافظت در برابر تورم طراحی شده‌اند، سرمایه‌گذاری کنید. با خرید این دارایی‌ها، زمان افزایش قیمتشان به درآمد اضافی که از طریق افزایش ارزش آن‌ها ایجاد می‌شود دست می‌یابید. در ادامه در مورد بهترین سرمایه‌گذاری‌هایی که می‌توانید در دوره‌های تورم داشته باشید صحبت خواهیم کرد.

انواع فلزات گران بها

فلزات گران‌بها

یکی دیگر از روش‌های آزمایش شده‌ای که در برابر رکود اقتصادی می‌توانید از اموالتان محافظت کنید، سرمایه‌گذاری در فلزات گران‌بها مانند طلا، نقره و پلاتین است. در طول تاریخ، این دارایی‌ها در طول دوره‌های طولانی تورم، انعطاف‌پذیری بالایی را از خود نشان داده‌اند. سرمایه‌گذاری در فلزات گران‌بها همچنین می‌تواند به تنوع سبد سهام شما، اگر بیشتر از سهام و اوراق‌قرضه تشکیل شده باشد کمک می‌کند.

سرمایه‌گذاری روی فلزات گران‌بها یک اشکال عمده دارند، این کار هیچ سودی به همراه ندارد. هنگامی که نرخ بهره افزایش می‌یابد که این اتفاق اغلب در دوره‌های تورم جهت مبارزه با اثرات آن رخ می‌دهد، فلزات گران‌بها می‌توانند در اوراق بهادار مالی به طور قابل‌توجهی عملکرد ضعیفی داشته باشند.

باتوجه‌به این اما و اگرها، برخی از فروشندگان این فلزات گران‌بها، احتمالاً شما را تشویق می‌کنند که باتوجه‌به بازار زمان‌بندی مناسبی داشته باشید و طبق چشم‌اندازی که از اقتصاد داخلی و خارجی به تورم دارید، خرید کنید. بااین‌حال، این توصیه بسیار ضعیف و ناامیدکننده‌ای است. این که بتوانید بازار را به طور موفقیت‌آمیزی زمان‌بندی کنید، کار ساده‌ای نیست و این که آیا کسی توانسته باشد به طور مداوم این کار را درست انجام دهد جای بحث دارد.

یک رویکرد معقول‌تر این است که برای خرید و سرمایه‌گذاری روی فلزات گران‌بها مانند طلا و سکه، بخشی از سرمایه‌گذاری خود را (شاید 5٪ تا 10٪) به آن اختصاص دهید (تخصیص استراتژیک). این تخصیص می‌تواند در طول دوره‌های تورمی به منبع قدرت شما تبدیل شود و کارایی کلی پرتفوی شما را بهبود بخشد (ریسک در مقابل بازده).

خرید مسکن

مسکن

با سرمایه‌گذاری روی خرید مسکن می‌توانید به چند روش مختلف، دوران تورم را راحت‌تر پشت سر بگذارید. همان‌طور که می‌دانید باگذشت زمان و افزایش تورم، اجاره و قیمت مسکن افزایش پیدا می‌کند. این کار نسبت به سایر روش‌های از ریسک کمتری برخوردار است و می‌توانید با داشتن آن‌ها مزایای تسهیلاتی زیادی دریافت کنید. البته معایبی هم دارد که می‌تواند شامل پرداخت مالیات در صورت خالی ماندن آن شود.

ارز و دلار

باتوجه‌به روند رشد و نوساناتی که از بازار ارز شاهد بودیم، سرمایه‌گذاری روی آن نیاز به‌دقت و بررسی بیشتری دارد. خرید دلار و ارز می‌تواند در دوره تورم به شما کمک کند؛ اما باتوجه‌به پیامدهای منفی که بر جامعه خواهد داشت پیشنهاد نمی‌شود. این کار می‌تواند باعث  بالابردن قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید مردم شود.

مواردی که زمان سرمایه‌گذاری برای غلبه بر تورم لازم است بدانیم

  • با شناختی که از خود و سرمایه فعلیتان دارید تعیین کنید تا چه اندازه می‌توانید ریسک‌پذیر باشید.
  • در سرمایه‌گذاری‌هایی که به مبلغ بالایی نیاز دارند محتاط‌تر باشید.
  • کف سرمایه‌گذاری در یک زمینه را با نقدینگی خود مقایسه کنید و مطمئن شوید از عهده آن برمی‌آیید.
  • به‌اندازه کافی در آن زمینه تحقیق کنید و از افراد باتجربه کمک بگیرید.

جمع‌بندی

وجود 2 تا 3 درصد تورم نشانه رشد اقتصادی یک کشور است و مضر شناخته نمی‌شود. شما می‌توانید با مدیریت سرمایه و نقدینگی خود دوران تورم را راحت‌تر پشت سر بگذارید. سرمایه‌گذاران باید توجه داشته باشند که تورم تنها چیزی نیست که بر پرتفوی آنها تأثیر می‌گذارد. اتخاذ رویکردی جامع برای ساخت سبد دارایی که در عین تمرکز بر اهداف خاص، انواع ریسک‌های بالقوه را در بر می‌گیرد، عموماً به نتایج بهتری منجر می‌شود.