راهنمای معاملات در نوسانات طلا

gettyimages 1307433604 612x612 1
gettyimages 1307433604 612x612 1

اولین سؤال طبیعی که برای جامعه تجاری مطرح می‌شود این است که مبانی اقتصادی قانع‌کننده پشت معامله در نوسانات کالا چیست؟ نوسانات با نوسانات قیمتی که از اطلاعات جدیدی که به بازار سرازیر می‌شود، اندازه‌گیری می‌شود. برای کالاهایی مانند طلا، این می‌تواند گزارش تورم، یک اختلال اقتصادی یا یک اعتصاب در معدن باشد. البته گاهی اوقات کمبود اطلاعات یا عدم‌اطمینان در مورد تقاضا و عرضه است که باعث می‌شود قیمت‌ها به‌شدت تغییر کند.


به‌عنوان‌مثال، یک بحران سیاسی که در آن یک نتیجه نامشخص وجود دارد. بزرگی حاصل از تغییرات قیمت باعث ایجاد ریسک در موقعیت‌های تجاری می‌شود. در نتیجه، حرکات فوق‌العاده قیمت در بازارهای مالی و کالایی در دهه‌های اخیر، جامعه تجاری را وادار کرده است که نه‌تنها به تأثیر نوسانات بر یک‌طبقه دارایی خاص، بلکه به نحوه تأثیر نوسان در بین طبقات دارایی دیگر نیز توجه کند.


نوسانات طلا


قیمت طلا و نوسانات


در سال‌های گذشته طلا شاهد افزایش نوسانات بازار مالی بوده است. دلایل بسیار زیادی برای گفتن وجود دارد، اما از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به افزایش جهانی‌شدن و گرایش به سمت یکپارچگی اقتصادی، افزایش اقتصادهای بازار در حال ظهور، افزایش تعداد اقتصادهای مبتنی بر بازار، پیشرفت‌های تکنولوژیکی در تجارت و افزایش استفاده اشاره کرد.


البته این برعهده جامعه معامله‌گران است که نه‌تنها تأثیر اطلاعات جدید بر قیمت‌ها را درک کنند، بلکه آن‌ها را به شیوه‌ای منطقی در موقعیت‌های معاملاتی خود نیز اعمال کنند. به طور خاص، باید به این سؤال پاسخ داده شود که نقش مناسب معاملات در نوسانات، به‌ویژه برای طبقات دارایی مانند کالاها چیست؟ برای جامعه تجاری، معامله با نوسانات چه چیزی به سبد سرمایه‌گذار یا معامله‌گر اضافه می‌کند؟ برای پاسخ به این سؤال مهم، معامله‌گر علاقه‌مند باید اهمیت اقتصادی نوسانات را درک کند. رابطه بین نوسانات و اطلاعات (فقدان) در سایر دارایی‌ها به طور مستقیم با نقش نوسان به‌عنوان یک تنوع دهنده پرتفوی مرتبط است.


مثال طلا و نوسانات بازار


به‌عنوان‌مثال، نوسانات قیمت طلا می‌تواند پیامدهای مهمی برای بازارهای سهام، درآمد ثابت و ارز داشته باشد. به‌عنوان یک قاعده، طلا را می‌توان به‌عنوان نماینده ارز در نظر گرفت. نوسانات قیمت به معنای ارزیابی مجدد ریسک تورم، کاهش تورم یا نوسانات ارز است. نوسانات، همان‌طور که با بزرگی این تغییرات نشان داده می‌شود، اطلاعاتی را در مورد تحولات ارز و تورم نشان می‌دهد که برای سایر بازارها مانند سهام و اوراق‌قرضه مهم است.


در بازارهای سهام به‌خوبی مستند شده است که نوسانات تمایل به همبستگی منفی با قیمت دارند. یعنی رکود بازار تمایل دارد با نوسانات بالا هم‌زمان شود. این یکی از ویژگی‌های سهام است؛ زیرا ارزش حقوق صاحبان سهام نقطه اطمینانی برای سطوح بدهی شرکت‌ها فراهم می‌کند. ازآنجایی‌که این تکیه‌گاه در طول رکود بازار سهام از بین می‌رود، این به نوبه خود منجر به فروش بیشتر سهام در بورس و افزایش نوسانات می‌شود. به همین دلیل است که نوسانات VIX ( Volatility Index)را “شاخص ترس” نامیده‌اند.


الگوی رفتاری طلا


الگوی رفتاری طلا در بازار


الگوی رفتاری در بازار طلا متفاوت است. از بسیاری جهات، طلا را می‌توان به‌عنوان پناهگاهی امن در برابر آشفتگی‌های اقتصادی و سیاسی در نظر گرفت. قیمت طلا معمولاً زمانی افزایش می‌یابد که تورم افزایش می‌یابد یا رویدادهای جهانی به هم می‌ریزند. در نتیجه، نوسانات طلا نسبت به بازار سهام رابطه بسیار متفاوت‌تری با قیمت دارد. زمان‌هایی وجود دارد که قیمت و نوسانات به‌صورت پشت‌سرهم افزایش می‌یابند. ضعف اقتصادی منجر به کاهش ارزش ریال و افزایش انتظارات تورمی می‌شود. بنابراین، قیمت طلا و نوسانات هر دو افزایش می‌یابند.


همچنین از نظر نوسان، اثرات سرریزی برای طبقات مختلف دارایی وجود دارد. قیمت‌ها، چه دارایی‌های مالی؛ مانند سهام یا دارایی‌های واقعی مانند طلا، به اطلاعات جدید اقتصادی واکنش نشان می‌دهند. به‌عنوان‌مثال، اخبار مربوط به تورم کلی منجر به تغییر در حرکت قیمت گندم و طلا می‌شود، حتی اگر نوسانات قیمتی حاصل از آن ممکن است جهت یا بزرگی متفاوتی داشته باشد. این مسئله دو دلیل دارد. اول، اطلاعات اقتصادی جدید احتمالاً به‌نوعی همه بازارها را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. و بازارها را به ارزیابی مجدد قیمت سوق می‌دهد. ثانیاً، این اطلاعات احتمالاً باعث می‌شود که جامعه تجاری به دلیل سود و زیان در پرتفوی خود، موقعیت‌های خود را مجدداً متعادل کند که منجر به همبستگی متقابل دارایی بر اساس نوسانات، اگر نه بر اساس قیمت، می‌شود.


استراتژی‌های معاملاتی نوسانات طلا


استراتژی‌های معاملاتی برای نوسانات قیمتی ممکن است شامل رویکردهای مختلفی باشد. اما در کل، هدف همه این رویکردها برای به‌دست‌آوردن سود از نوسانات قیمتی است. برخی از رویکردهای معاملاتی برای مواجهه با نوسانات عبارت‌اند از:


روش خرید و نگهداشت: این روش، به معنای خریداری دارایی و نگهداشت آن برای یک دوره زمانی طولانی است. در این روش، معمولاً بازده بالاتری در طولانی‌مدت به دست می‌آید و از احتمالات کمتری برای ضرر کردن در مدت کوتاه برخوردار است.


روش خریدوفروش: این روش، به معنای خریداری دارایی و فروش آن در زمانی مناسب است. با این روش، معامله‌گران می‌توانند از نوسانات قیمتی بهره‌مند شوند .سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از محاسبه‌ی میانگین حرکت قیمت در بازه‌های زمانی مختلف، نوسانات قیمتی را پیش‌بینی کنند و با استفاده از آن، کسب سود کنند.


از دیگر استراتژی‌های معامله در نوسان قیمت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


    • روش استفاده از شاخص‌ها


    • روش معاملات با الگوهای قیمتی


    • روش معاملات با استفاده از گزینه‌ها


    • روش معاملات با استفاده از تحلیل فاندامنتال


در کل، استراتژی‌های معاملاتی برای نوسانات قیمتی ممکن است بسته به نوع بازار، دارایی، زمان و شرایط دیگر متفاوت باشند. مهم‌ترین نکته این است که معامله‌گران باید بتوانند به‌درستی و بادقت نوسانات قیمتی را تحلیل کنند و به طور مداوم روش‌های خود را به‌روزرسانی کنند.


سخن آخر


در سال‌های اخیر نوسانات طلا به معیاری کلیدی برای سنجش و همچنین مقابله با آشفتگی‌های مکرر در اقتصاد جهانی و همچنین بازارهای مالی  و در نتیجه، به ابزار مهمی برای پوشش ریسک و عدم‌اطمینان سیستمی تبدیل شده است. ارزش چنین ابزار پوششی البته به همبستگی آن با بقیه پرتفوی بستگی دارد. نوسانات طلا در سال‌های اخیر نشان داده است که ابزار مهمی برای تنوع پرتفوی است.

 

 

معرفی خدمات مشاورین اقتصادی ایرانیان

بزرگترین پلتفرم  مشاوره آنلاین اقتصادی در ایران به همراه مشاوره انلاین کسب و کار مجموعه‌ای در زمینه شناسایی ریسک‌های ژئوپلیتیک و مشاوره در مباحث اقتصادی و سرمایه‌گذاری است که ریسک‌ها را ارزیابی و فرصت‌ها را برای سرمایه‌گذاران، سیاست‌گذاران و صاحبان کسب‌وکارها به وجود می‌آورد.